Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Stevner og arrangementer for ungdom

Hvilke regler gjelder egentlig ved stevner og arrangementer for barn og unge under 20 år?

Dato: 28. feb 2021

Fra 23. februar trådte det i kraft nye regler for konkurranser og arrangementer for barn og unge under 20 år. Det har vært litt forvirring vedrørende hva som gjelder og ikke. Dette er nå presisert i smittevernveilederen, og vi ønsker å klargjøre hva dette betyr for DFS i denne saken.

Du finner våre komplette koronovettregler her: DFS koronavettregler.

Idrettsarrangement utendørs:

"Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, som ski, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling." (hentet fra "Smittevern for idretten" 26.02.21).

Hva betyr dette for DFS?

Dette betyr at man nå kan arrangere feltstevner og ungdomssamlinger utendørs for ungdom som er 19 år eller yngre innenfor samme landsdelskrets.

Pass på at dere følger de generelle smittevernreglene i DFS og reglene for arrangement i Smittevernveilederen for idretten.

Idrettsarrangementer innendørs:

"Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det" (hentet fra "Smittevern for idretten" 26.02.21).

Hva betyr dette for DFS?

Dette betyr at man kan arrangere stevner og ungdomssamlinger innendørs for ungdom som er 19 år eller yngre og som bor i samme kommune. Hvis en person under 20 år bor i en annen kommune enn det skytterlaget han/hun tilhører så kan han/hun likevel delta på arrangementer i regi av sitt skytterlag.

Pass på at dere følger de generelle smittevernreglene i DFS og reglene for arrangement i Smittevernveilederen for idretten.

Spørsmål?

Har du spørsmål ang dette? Ta kontakt med utdanningssjef Ola Fjuk-Herje.