Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Grovfeltkurs for ungdom

Foto: Norsk Skyttertidende

Vi arrangerer grovfeltkurs for ungdom født mellom 1996 og 2004 på Os skytterlags bane utenfor Bergen 18.-20. september.

Dette er en unik mulighet til å lære om grovfeltskyting
Kurset starter med en grundig gjennomgang og egentrening i klargjøring av våpenet før en feltsesong. Deretter følger en økt med teoretisk innføring og utarbeidelse av tabeller for knepp/avstand, avstandsbedømmelse og korrigering for vind. Hele lørdagen er det praktisk trening med kontroll av tabeller, innskyting på hold mellom 200 – 600m og trening. Søndag arrangeres en feltkonkurranse med finale.

Topp anlegg
Os skytterlag har et topp moderne feltanlegg med hele 7 forskjellige hold med 3 elektroniske skiver på hvert hold. I tillegg har skytterlaget eget anlegg for felthurtig, samt at Stangskyting kan foregå på 100 og 200m skivene. Dette gir stor kapasitet og alle muligheter for variert trening.

Selv om feltkurset i utgangspunktet ikke inneholder Stang- og felthurtigskyting, vil vi denne gangen ha det som et begrenset tilbud under kurset.

Gratis å delta
Det er helt gratis å delta. DFS dekker reise og opphold, samt ammunisjon. Alt man trenger å ha med er eget våpen, skytterbekledning og underlag, samt nødvendige personlige effekter. Dette er derfor en enestående mulighet til å lære mye om grovfeltskyting. Faginstruktør vil være John Olav Ågotnes, som er blant landets aller beste og mest erfarne feltskyttere.

Trygt å delta
DFS vil selvfølgelig sørge for at det er trygt å delta. Alle koronabestemmelser vil bli fulgt opp, noe som gjør at antall deltakere vil måtte tilpasses slik at avstandskravene blir overholdt. Herunder vil hver enkelt deltaker ha et eget personlig område for klasseromsundervisning, bespisning, skifting osv. Overnatting på enkeltrom. Under skyting benyttes medbrakt underlag, og felles berøringspunkter vil bli desinfisert jevnlig. En utpekt person fra kursledelsen vil være «koronavakt» og ha som egen oppgave å regulere virksomheten og påse at rutiner for smittevern blir fulgt.

Situasjonen i Norge knyttet til koronasmitte er i stadig endring. Vi må derfor ta forbehold om endringer som vil kunne påvirke kurset i en eller annen retning.  

For info og påmelding - klikk her.