Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Endelig; Jan'ern helt til topps

Sportslig sett ble Sarpsborgstevnet høydepunktet for Rygge under helgas trippelstevne i Østfold. Vårt eget stevne gikk som vanlig på skinner arrangementsmessig, men uten store resultater av hjemmeskytterne.

I Sarpsborg ble det all in for Jan Andre Runhovde. Med 346 poeng på den litt tunge 300 meteren i Sarpsborg kunne han notere seg for en delt førsteplass, årets første seier. Med 248 på hovedskytinga burde han vunnet alene, men en svak omgang på 98 gjorde at det ble delt seier.

Men ikke nok med det. Sarpsborg hadde i år fått tildelt skytinga om den ærverdige Margrethekjeden. Dette er en evigvandrende kjede som i sin tid ble satt opp av dronning Margrethe, med tre like kjeder i Norge, Sverige og Danmark. Hvert femte år skytes det om alle tre kjedene på dansk jord.

I de mellomliggende årene ble den norske konkurransen i mange år avgjort på landsskytterstevnet, deretter på det gedigne Drangedalstevnet. Før det de siste åra har ført en mer omflakkende tilværelse – og i år var det Sarpsborg.

Jan Andre delte stevneseieren, men i kampen om kjedet teller 15 skudden ved likhet, og der var vår mann best med 148.

Gratulerer til Jan Andre, både med stevneseier og Margrethekjeden,

På Sarpsborg skytterlags hjemmeside kan vi også lese at anlegget lå nede da Jan Andre skulle skyte lørdag ettermiddag, og han måtte finne fram elektrikeren i seg og fikse banen før han kunne skyte. På samme hjemmeside retter de en stor takk til Ryggeskytteren for at de fikk avviklet de siste laga på lørdag.

Grisebank i cupen

Innlagt i Ryggestevnet var også semifinalen i Østlandscupen mot A-laget til Høland/Bjørkelangen, trolig Norges beste skytterlag. Det gikk som det måtte gå, det ble stortap for hjemmelaget, selv om de bare var to poeng fra lagsbeste. Resultatet ble 2753 mot 2718.

Av de individuelle resultatene må vi nevne Dan Peter Murr som fulgte opp suksessen fra samlagsstevnet med 343 poeng. Fantastisk bra, og vi vil se deg tilbake for fullt neste år Dan Peter. Og da blir det i klasse fem!

Resten av laget skjøt jevnt bra, men overmakten ble for stor.

Ryggeskytternes resultater:

Miriam J. Bjerklund 343

Dan Peter Murr 343

Jan Håkon Jørgensen 342

Jan Øivind Runhovde 339

Tor-Arne Solbakken 339

Anne Brit Runhovde 338

Jan Andre Runhovde 338

Edward Murr 336