Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Fjorårets jegerprøve gjelder også i 2020

Miljødirektoratet vil åpne for at bestått skyteprøve fra forrige jaktår også vil gjelde for jaktåret 2020/2021. Dette gjelder for jegere som har betalt jegeravgift og som har rapportert til Statistisk sentralbyrå at de har jaktet storvilt i jaktåret 2019/2020.

Alle som besto skyteprøven i fjor og har rapportert at de jaktet storvilt i forrige jaktår, får automatisk påført gyldig skyteprøve for inneværende år på sitt digitale jegeravgiftskort.

For jegere som avla skyteprøve forrige jaktår uten å delta på storviltjakt, vil skyteprøver for jaktåret 2020/2021 være gyldig når jeger dokumenterer med attestert vitnemål fra i fjor.

Jegeren er selv ansvarlige for å kontrollere at våpenet er riktig innskutt med den ammunisjonen som skal benyttes til jakt eller felling. Miljødirektoratet oppfordrer også jegerne som ikke tar årets skyteprøve til å møte opp på skytebanene i den grad det er mulig utover sommeren og høsten.

Informasjonen i det digitale jegeravgiftskortet inneholder ikke informasjon om hvilket våpen skyteprøven er avlagt med. Jegere som ønsker å benytte andre våpen enn de har avlagt skyteprøve med i 2019/2020 har derfor anledning til å benytte disse. Den enkelte jeger er ansvarlig for at våpenet er korrekt innskutt. 

Ordinær prøve

Jegere som ikke avla skyteprøve i fjor må avlegge prøve på ordinær måte for å kunne jakte til høsten. Det samme gjelder nye jegere som skal jakte for første gang.

Skytterlagets oppfølging

Rygge skytterlag vil så langt det er mulig innenfor gjeldende koronabestemmelser legge til rette for:

- At jegere som må skyte obligatoriske treningsskudd og avlegge prøve får gjort det.

- At jegere med godkjent prøve fra 2019 får mulighet til å trene/skyte inn sine våpen.

Med gjeldende koronaregler vil det bare være anledning til å være fire skyttere på standplass samtidig. Det betyr at vi må legge begrensninger på hvor lenge skytterne kan disponere standplass på den enkelte treningsdag.

Skyting i hht ovenstående vil bli startet opp lørdag 23. mai.