Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Kristiansand og Omegn skytterlag
Stiftet 1862

Infoside om korona-tiltak

Her finner du relevant info om koronatiltak og DFS koronavettregler. Sist oppdatert 7. juli.

Arrangementer
Det er tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 200 personer. Det skal være en ansvarlig arrangør. De som er til stede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære, og avstanden må kunne holdes under hele arrangementet. Arrangøren har ansvar for at kravet om avstand følges, og skal iverksette tiltak som gjør det mulig å ivareta hygiene og at syke ikke deltar på arrangementet. Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede for å sikre en rask smitteoppsporing.

Helsedirektoratet har nå bekreftet at for skytterstevner i DFS der deltakere oppholder seg på arrangementet i kortere tid, kan det være til stede inntil 200 personer samtidig på stevnet.

Merk at for skolelignende arrangementer (eks. sommerleir, aktivitetsleir, skyteskole) gjelder ikke avstandskravet for personer under 20 år, samt de som står for arrangementet.

For utfyllende informasjon, se Arrangementer, samlinger og sommeraktiviteter.

Trening

  • For ordinære treninger anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe. Flere slike grupper av maksimalt 20 personer kan samles dersom gruppene holdes adskilt, og de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene.
  • For voksne gjelder avstandskravet om minst 1 meter mellom personer, også innad i gruppen. Dette gjelder både innendørs og utendørs.
  • Barn og unge under 20 år kan unntas fra avstandskravet der det er nødvendig for normal utførelse av treningen. Det anbefales da minst mulig miksing mellom de faste gruppene. Unntaket gjelder kun trening, og ikke ved arrangementer.

 

Kravet om avstand gjelder generelt ikke for personer som lever i samme husstand eller tilsvarende nære.

Smittevern for idrett (nasjonal veileder)

Norges Skytterstyre oppfordrer skytterlagene til å prioritere lagsmesterskap og samlags-mesterskap i alle disipliner, samt Skytingens Dag. 

DFS har oppretta ei samleside med informasjon om koronakrisen. Her ligger gjeldende koronavettregler for DFS, samt info om trening og oppskyting til skyteprøve for storviltjegere, Landslotteriet 2020, kompensasjonsordning etc. Sist oppdatert 7. juli.

https://www.dfs.no/aktuelt-na/nyheter/2020/Informasjon-om-korona-krisen/

Trening og oppskyting til skyteprøven for storviltjegere

Miljødirektoratet har besluttet at skyteprøven fra i fjor også vil gjelde i år. Dette gjelder for jegere som har betalt jegeravgift og som har rapportert til Statistisk sentralbyrå at de har jaktet storvilt i jaktåret 2019/2020. 

Jegere som ikke avla skyteprøve i fjor må avlegge prøve på ordinær måte for å kunne jakte til høsten. Det samme gjelder nye jegere som skal jakte for første gang. Dette kan gjennomføres innenfor gjeldende koronavettregler.

Det anbefales ellers at jegere trener og skyter inn sine våpen.

Informasjon fra Miljødirektoratet. Her finner du informasjon om våpen og hvordan godkjent skyteprøve automatisk blir overført.

Miljødirektoratet har også publisert endring i instruks om skyteprøve for storviltjegere

Den nye jeger-appen er klar til bruk. Se egen sak.

Viktig informasjon og råd vedrørende koronavirus:

https://helsenorge.no/koronavirus