Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Løiten skytterlag
i Hedmark skyttersamlag

Åge Sætre fikk samlagets fortjenestemedalje

Åge Sætre får her tildelt Hedmark skyttersamlags fortjenestemedalje av samlagsleder Kristin Christophersen.

På Ombudsmøtet for Hedmark skyttersamlag, torsdag 2 desember 2021, ble vår mann, Åge Sætre tildelt Hedmark skyttersamlags fortjenstmedalje! Dette fikk han for den jobben han har gjort for Løiten skytterlag gjennom 40 år, og ikke minst den jobben han har gjort for Hedmark skyttersamlag. Han har her vært skytebanekontakt i samlaget siden 2000. Han har inspisert samtlige baner i samlaget, og vært en pådriver for at lagene har hatt baner som har vært sikkerhetsmessig korrekt. Vi i Løiten skytterlag gratulerer deg hjerteligst ,Åge ! Håper at vi får glede av deg i mange år !

Åge startet sin skytterkarriere i Nybergsund skytterlag, etter utdanning som sivilingeniør fikk han jobb i Moss, og Moss & Våler ble laget. Hans jobb i Statens vegvesen brakte Åge til Hedmark, og etter et kort opphold i Brumunddal kjøpte han seg hus i Løten, og da ble det Løiten skytterlag som ble valgt i 1980.

Mange kjente Åge godt, og han ble styremedlem allerede i 1982. Kasserer i laget 1984 – 1988, sekretær i 1989 – 91, 1995-96. Han har de siste åra vært en av lagets to revisorer.

Han takket ja til å bli sekretær i hovedkomiteen for Nordisk mesterskap, når Løiten fikk dette arrangementet i 1993.

Han er samlagsmester på bane fra 1983, og etter dette flere medaljer fra Samlags -mesterskap i Hedmark. Han har vært 4 år i husstyret, med ansvar for utleie av Skytterhuset i Løten. For dette, og sitt virke i Løiten skytterlag ble han æresmedlem i Løiten skytterlag i 2018.

Løiten skytterlags ønsker med dette å fremme forslag på at Åge Sætre tildeles Hedmark skyttersamlags fortjenstmedalje.

Det som er hovedgrunnen til at Åge Sætre bør tildeles fortjenstmedaljen i Hedmark, er at han i 1994 ble engasjert som den første banekontakt. Han ble valgt som banekontakt i Samlaget i 2000, og dette verv har han pr. dato!   Han har 20 års jubileum i 2021 !!

Som et av de få samlag, er nå alle skytebanene i Hedmark skyttersamlag godkjent av politiet. Dette er et resultat av Åges engasjement og ryddighet.

Vi anbefaler at styret i Hedmark skyttersamlag går inn for at Åge Sætre tildeles Hedmark skyttersamlags høyeste utmerkelse.