Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Kristiansand og Omegn skytterlag
Stiftet 1862

Peter Sørli samlagsmester

Fra venstre Mette Elisabeth Finnestad, Peter Sørli og Tor Harald Lund.

Peter Sørli fra Greipstad gikk til topps under samlagsstevnet for Agder med 346 poeng. På de neste plassene kom Søgne-skytterne Mette Elisabeth Finnestad og Tor Harald Lund.

Agder skyttersamlag har flere av Norges beste skyttere, og i helga var de samlet på Farvannet skytebane for å kjempe om heder og ære.

Med 248 poeng hadde Mette Elisabeth Finnestad to poengs forsprang på Peter Sørli fra Greipstad og norgescupleder Tor Arnfinn Homme fra arrangørlaget Kristiansand og omegn foran den avgjørende mesterskapsomgangen. Normalt en trygg ledelse for den stødige Søgne-skytteren, men det er små marginer i skyttersporten.

Når de to siste skytterne gjensto ledet Tor Harald Lund fra Søgne med 344 poeng, rangert foran Tor Arnfinn Homme på samme poengsum. Fra skive to slo Peter Sørli til med fullt hus, 100 poeng med 7 innertiere, og 346 poeng. Anvisningen til Mette startet, og med en litt skeiv serie endte også hun på 346 poeng. Innertierne ble avgjørende, og Peter Sørli sin flotte omgang sikret han mesterskapet med to innertiere mer enn Finnestad.

Samlagsmester Peter Sørli

Klasse 2 ble vunnet av Kristine Sveindal fra Søgne med 345 poeng, fire poeng foran Bernt Gabrielsen fra arrangørlaget.

Ungdomsklassene

I rekrutt-klassen vant Caroline Finnestad Lund fra Søgne med 338 poeng foran lagkameraten Benjamin Langenes Nyhaven med 332 poeng.

Broder Andreas Finnestad Lund gikk til topps i eldre rekrutt på bane med 348 poeng, rangert foran Lars Rakkestad fra Vennesla med samme poengsum.

I juniorklassen imponerte Cecilie Vemmelvik fra Greipstad med perfekt skyting og 350 poeng. Jakob Dalene fra Kristiansand og omegn ble toer med 344 poeng og Ingrid Reiersen fra Evje og Hornnes treer med 342 poeng.

Fra venstre: Andreas Finnestad Lund, Caroline Finnestad Lund og Cecilie Vemmelvik

Veteranklassene

I klasse V55 fikk vi en jevn duell mellom arrangørlagets skyttere Johan Nygård og Steinar Paulsen. De to fulgte hverandre gjennom hele skyteprogrammet, og endte på 341 poeng. En fattig innertier skilte de to på finalen, og Johan gikk til topps hårfint foran lagkameraten.

I V65 skjøt trioen John Oddvar Ryen fra Kristiansand og omegn, John Løland fra Birkenes og Harald Englund fra Søgne alle 247 poeng på den innledende 25 skudden. I finalen var Ryen den skarpeste, og med 345 poeng vant han ett poeng foran Løland.

Like jevnt ble det i den eldste klassen V73. Her lå Oddbjørn Larsen fra Torridal, Tore Kristian Lunden fra Vennesla og Tormod Aamdal fra Søgne med samme poengsum 248 før finalen. Larsen skjøt fullt hus, og sikret seieren med 348 poeng, ett foran Lunden og Aamdal.

Fra venstre: Johan Nygård, Oddbjørn Larsen og John Oddvar Ryen

Stangskyting

Den ferske Norgesmesteren i AG3, Alf Stensli, vant Stangskytingen med solide 28 treff. Alf understreket med denne skytingen at han er Norges beste AG3 skytter for tida.

Lagskyting

Et fast innslag på samlagsstevnet er lagskytingen. På 100 meter fikk vi en jevn og spennende duell mellom Søgne sine to lag, som endte med at førstelaget vant med poengsummen 294 og flere innertiere enn andrelaget på samme poengsum. På vinnerlaget skjøt Ole Oskar Ormestad, Andreas Finnestad Lund og Magnus Johannessen.

På 200 m ble det ny seier til Søgne med 292 poeng, to poeng foran Kristiansand og omegn. Søgne vant med dette vandrepokalen til odel og eie. Med på laget var Even Englund, Mette Elisabeth Finnestad og Tor Harald Lund.   

Resultater fra samlagsstevnet finner du her.

Presseliste (rtf-format)